Tapahtunutta 2012

 

Lumenpudotustakoot. Vasapirtin katolta kevennettiin talkoilla lumikuormaa 30.12.
Joulukuussa 15.12. laavulla sytytettiin erätulet. Samassa yhteydessä julkistettiin vuoden 2012 erämiehen valinta. Tänä vuonna erämieheksi valittiin Eeva Kylmälä. Tulistelemassa oli mukana parikymmentä tonttua:)

 

Yhteislupa-alueen (RHY:n) hirvilaskenta suoritettiin seuramme alueella su 9.12. klo9.00-.  Yöllisen lumisateen jälkeen hirvet olivat hiukan liikkuneet ja jäljet oli helppo laskea. Mukana oli vajaat kymmenkunta hirvimiestä.

 

Hirvijahti jatkui 24.-25.11., jolloin jahtiväki kokoontui uudelleen Vasapirtille vasajahtiin. (RHY oli myöntänyt muutamille seuroille lisälupia. Ne oli kohdennettu vahvan hirvikannan alueille.)

Lauantaina hirviä oli liikkeellä kaikkiaan kahdeksan, mutta ne olivat liikekannalla ja uimatuulella jättäen ampujat ja Ronin sumuisille rannoille.

Sunnuntaina Kotomäen seutuvilla oli hirviä liikkeellä. Roni sai haukun ”Turun haan” seutuvilla.  Haukkutyöskentelyn myötä hirvet siirtyivät Koivuniementien pohjoispuolelle, jossa vasa saatiin kaadetuksi.

 

Perinteinen hirvisoppa nautittiin Vasapirtillä  28.10.. Paikalla oli tuvan täydeltä väkeä nauttimassa emäntien maukasta keittoa. Samassa yhteydessä muistimme/huomioimme ansioitunutta seuraväkeä metsätysyhdistyksen viettäessä 55-toimintavuotta.

 

Hirvijahti saatiin päätökseen su 21.10. (Lisätietoja hirvijahti 2012 sivustossa.)

 

Hirvijahtiin osallistuvat pyssymiehet kävivät kohdistelemassa tykkejään hirvipatruunoille Lupin illassa 20.9.

 

Kodalla järjestettiin metsästykseen ja eräharrastukseen liittyvä avoin teemapäivä perheille ja nuorille sekä kyläläisille la 18.8. klo 10-12.

Tarjolla oli luontopolku kysymyksineen, riistakameran kuvasatoa, koira-gps esittelyä, metsästyskoiria, makkaran paistoa sekä Teijon keittämää nokipannukahvia. Paikalla vieraili liki nelisenkymmentä vierasta, joita lämmin sää helli:)

 

Harjoitusammunnat ja kilpailu käytiin Lupin ampumaradalla heinä-elokuussa neljanä iltana  hirvessä ja kertakilpailu metsästyshaulikossa 9.8..

 

Seuran kesäkokous pidettiin Vasapirtillä 8.8.2012.

N. Siron johtaman kokouksen päätöksistä löydät päivitettyä tietoa  navinäppäinten metsästystä/metsästysrajoituksia kohdista.

Pyhällön kesätorilla oli seuran kahvitusvuoro 28.7.. Kesäisen helteinen sää oli houkutellut paikalle väkeä sankoin joukoin toriasioille ja ihastelemaan mm. vanhoja kulkupelejä sekä työkoneita. Kahvikanttiinissa kävi välillä melkoinen sutina, mutta kahvia ja kastettavaa riitti koko toriajan ajan. Kiitokset pääemäntä Oilille ja kaikille muille leipojille sekä tapahtuman onnistumiseen osallistuneille talkoolaisille!

 

Lupinmäen kiekkoradalla ampumajaosto isännöi  rhy:n haulikkovuorovalvonnan  2. -ja 5. 7..

 

Bastioinin koiranäyttelyssä 12.4. ahkeroineille talkoolaisille paistoi aurinko, vaikkakin keväinen tuuli piti lipunmyyjät pienessä liikkeessä koko ajan:)

 

Polttopuuntekotalkoot huhkittiin kodalla 5.5., jolloin  Tuomon lahjoittaman pintakasan urakoi liiteriin 11 riuskaa talkoolaista.

 

Maksaherkkuja maisteltiin su 15. 4., joita kokki Ykä oli perinteiden mukaan hienosti maustanut. Mukana kodalla oli kyläläisiä ja seuran väkeä kaikkiaan kolmisenkymmentä henkilöä. Sää muuttui iltapäivän aikana upean aurinkoiseksi. Mikäpä oli herkutellessa ja pannukahvia hörppiessä.

 

Lumenpudotustalkoot. Vasapirtin katolta  pudotettiin lumet riuskojen ”nuorisoedustajien” toimesta pe  2.3.. Urakan päätteeksi nautimme Oilin keittämät/valmistamat pannarikahvit, nam!

Lumimiehet työssä

Lumitöiden jälkeen maistui pannarikahvit

 

Seuran talvikokous pidettiin 27.2. Vasapirtillä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi N. Siro. Seuran puheenjohtajana v. 2012 jatkaa V. Koskiaho. Uutena jäsenenä johtokuntaan valittiin Teppo Ahlholm. Kokous valitsi seuraan viisi uutta jäsentä. Lisäksi uusiksi kunniajäseniksi valittiin Veijo Pasi ja Oili Harjula.

 

Ihamaan kylällä järjestettiin rusakkojahti 11.-12. helmikuuta. Lauantaina kirpeä paukkupakkanen haittasi jäljitystä. Sunnuntaina väkeä oli jo uskaltautunut mukaan hiukan enemmän. Jahtivastaavana toimi Teijo K..

 

 

Etusivulla on näkyvillä seuran uusi kangas-/reppumerkki. Merkkiä on myynnissä sihteerillä, Kaussilla, Kirpun Teijolla ja pj:lla. Hinta on 6 euroa/kpl.

 

Pienpetojen pyynti on tehokasta riistanhoitotyötä. Loukkupyynnin opastusta ovat lupautuneet antamaan Kivelän Jarkko ja Kirpun Teijo. Heiltä saa myös loukkuja lainaksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *