Tapahtunutta 2019

Johtokunta kokoontui täysimääräisenä torstaina 31.1. Samalla talkoiltiin Kaunon ja Jarnon johdolla lumia majan katolta. Perjantaina homma jatkui ja mukana myös Teijo.                                                                                                                                           TALVIKOKOUS pidettiin 14.2 Vasapirtillä 19 jäsenen läsnäollessa, puheenjohtajana jatkaa Kauno Peltonen, johtokuntaan kuuluvat Antti Roimola, Eeva Kylmälä sihteeri, Jarno Simola varapuheenjohtaja, Osmo Vuorinen, Satu Lanki, Susanna Huovinen rahastonhoitaja, Teijo Kirppu ja Teppo Ahlholm.

2.3 Kennel kerhon pilkiin Tyllijärvelle ei saatu joukkuetta kasaan, naisten sarjassa hopea tuli Eevalle.                                                              

30.3  Hirvikoirayhdistyksen pilkissä Orijärvellä naisten sarjassa hopea Eevalle ja joukkue pronssia, joukkueessa Eeva K., Kauno P. ja Matti S.

10.5 kodalla perinteisissä maksanpaistoissa mukana n. 30 henkilöä ja muutama koirakin. Ykän paistamat maksat olivat herkullisa ja Teijon keittämät kahvit maistuivat pullan kera. Sää suosi ulkona oloa, vaikka sadettakin yritti ripotella.                    

24-26.5 Kennelkerhon koiranäyttelyn talkoihin osallistuimme pe kasaamiseen 1 henkilön voimin, la lipunmyynnissä oli 8 henkilöä ja su purkamassa oli 1 henkilö. Ilma oli viileä ja sadekin oli kiusana. Kiitos kaikille talkoisiin jälleen osallistuneille.

8.8 Pidettiin kesäkokous johon osallistui 19 jäsentä,riistakiintiöt ja tuhoeläinmetsästys löytyvät omilta sivuilta. Saaliit suositellaan ilmoitettavaksi oma riistassa. Hirvijahti aloitetaan la 12.10 klo 7. Jahtipäällikkönä Teijo Kirppu, varalla Kauno Peltonen, Eeva Kylmälä ja Teppo Ahlholm, luvat 5+5. Jahtimaksu 60€ maksetaan aloitusaamuna, sakkomaksu 15€/pv joka jahtiaamuina maksettuna. Perura jahtipäällikkö Teppo Ahlholm ja varalla Teijo Kirppu luvat 1+1, metsästyksestä infotaan myöhemmin. Villisikaa ei metsästetä yleisenäjahtina.

Elokuussa sunnuntaisin ammuttiin harjoitusammunnat joista kaksi parasta tulosta otetaan huomioon kisassa, haulikko oli kertakilpailuna. Ammunnat olivat Haapalan ampumaradalla, osallistujia oli kolmella ensimmäisellä kerralla 10 ja viimeisellä vain 4. Tulokset selvitetään hirvijahtiin jossa palkintojakin jaetaan.

Hirvijahdissa käytiin 8 päivänä, jahdin kulusta enempi hirvijahti osiossa.

Hirvipeijaisia vietettiin 17.11, uudet tuulet puhalsivat ja keittona olikin hirvenjauhelihakeittoa ja lopuksi kahvit vaapukka täytekakulla. Teijo kertoi jahdin kulusta ja siitä että lisälupia saatu ja jahti jatkuu. Sirkka oli tehnyt myös puheen syksyn jahdin tiimoilta. Väkeä oli vajaa 100, ja arpajaiset tuttuun tapaan  runsaine palkintoineen innosti ostajia. Emännille kiitos maukkaasta keitosta ja tarjottavista.

HIRVIJAHTI 2019  (Sirkan puhe peijaisista 17.11-19)

Hirvijahti alkoi meillä, suuren suurella innolla. Mukaan saatiin uusiakin seuran jatkon turvaksi.

Pyssyt paukkui, koirat haukkui, vaan saatiiko saalista.  Ketjumiehet vartoo, vartoo, koska päästään metsähän.

Tuli viimein aika senkin, kantatietä varmistamaan. Autojakin varoteltiin suuren suuresta laumasta. Siinä miesten varpaat oli suuren suuressa vaarassa.                                                             Kielimuuri vastaan tuli, vaikka eleet kertoikin, hidastakaa vauhtia, kohta saattaa tömistä. Kaik´ ei sitä ymmärtäneet, mehet oli vaarassa.

Viimein koitti aika senkin, Esa pääsi rattihin. Kauhakuormaajalla hän toi saaliin meidän iloksi.       Sitä sitten ihmeteltiin, miltä se nyt näyttääkään.  Onko ihan samanlainen, kuin on olleet aiemmat. Mitään eroa aikaisemppiin kun ei sitten huomattu, kotiin lähti joukko hurja, pian taas jatketaan.  Mutta kuinkas olikaan, touhu täällä jatkui vaan.

Sitten tuli vuoro nylkyreiden.  Sopu hyvä lahtikopin, vaikka puukot heiluikin. Jokaisella nimikkokoipi, minkä kimppuun hyökättiin. Timolla tosin erikoishomma peräsuolen poistossa.      Kauan ei hirvi siinä virunut, kun jo pääsi kinnerpuuhun. Homma selvä ja koppi kuntoon. Kotiin pääsi nylkyritkin.

Uusia oppilaita palotteluun saatu on. Kovin ovat kiitosta antaneet, Kake hyvä ope on.

Väliin hirvi Kimin on, väliin Roni peräs on. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee myös naapuriseuran puolelle. Kaadot saivat naapuritkin meidän koirien ajosta. Innokkaita koirat ovat, takas näit on haettu, minkäs sille mahtoikaan kun hirvi tuli edellä.                                                       Uusi polvi  koiris kasvaa, Caapo haukku jo kovasti.

Pirtin johtokeskuksessa tilanne on malttamaton. Luulis, että kisat kovat urheilukentällä käynnis on.  Tilannetta tarkkaillaan GEPsistä ja neuvoja huudellaan. Vaan ei ne taida metsään kiiriä. ”Pitää harventaa”; kuuluu viesti metsästä. Tätä miettii johtokeskus, hirviä vai oksia.

Touhua on ollut meillä monenlaista. Pirttiä on kunnostettu koko ketjun voimalla. Aamulla kun lapus luki, ikkunat saa huuhdella. Eihän siinä emmitty, homma hoitui kunnolla.                                Risto näytti mallia, kuinka ruokaa laitetaa hirven maksasta. Raadannan päälle kun ruokaa sai, tuntui se vatsassa oudolta kai, kun hiillosmakkaaraan se tottunut on näinä jahtipäivinä.

Nyt on päästy juhlahetkeen, soppa on jo tarjolla. Sitä nyt nauttimaan, ja huomatkaapa se vielä; Uudet on tuulet puhaltaneet Ihamaankin kulmilla.

13.12 syttyuvät erätulet kymmenettä kertaa laavulla, ulkona nuotio korvasi kynttilät. Mukana oli reilu 20 henkeä kahvittelemassa ja muistelemassa kulunutta syksyä. Vuoden 2019 erämieheksi valittiin Oili  Harjula, joka sai asiaan kuuluvan kunniakirjan ja erämiepaketin.  Maassa hieman suojalunta ja lämpö asteita. Ohessa Oilin kirjoitus Metsästysseuralle.

Voi tuhannet kiitokset teille Metsästysseuran väki. Olen niin iloinen yllätyskutsusta 13.12.2019 illan pimeyteen Hirvihaudanlaavulle. Nimesitte minut vuoden erämieheksi ansiokirjan ja jouluherkkujen kanssa.. Olen siitä otettu, että arvostatte vanhan ihmisen mukana oloa. Olen koko elämäni halunnut oman alueen parasta ja yhteiset talkoot ja yhteen hiileen puhaltaminen on ollut minulle aina tärkeää. Nyt kun vuosia kertyy ja voimat vähenee voin iloiten jäädä sivuun. Saan nauttia ja luottaa seuraavaan sukupolveen, että hommat hoituvat. Arvo-pappa oli erämies, Matti ei, mutta on aina  kuskannut minua sinne missä olen halunnut olla mukana. Voimia teille ja iloista erämieltä tuleviin vuosiin koko Ihamaan Metsästysyhdistykselle ja jouluiloa kaikille. Oili