Hirvijahti 2011

KESÄKOKOUKSEN 8.8.2011 päätöksiä:

Syksyn ns. yleinen hirvijahti käynnistyy la 15.10. 2011 klo 7.00. Kokoontuminen perinteiseen tapaan Vasapirtillä. (Mahdollinen aikaisempi aloitus koiran kanssa riippuu säistä sekä ohjaajan aikataulusta.)

Aloituspäivänä majavoudit keittävät jahtiin osallistuville kahvit, kun väki saapuu aamupäivän lenkiltä.

Seuralla on neljän aikuisen -ja neljän vasan kaatoluvat. Jahtimaksu on 55 € ja sakko 10€/päivä.

Syksyn jahdissa päällikkönä toimii Keijo Ahola. Mikäli sinulla on jahtiin liityviä kysymyksiä, niin ota yhteyttä suoraan jahtipäällikköön. Hirvijahtipäivinä muu (pienriistan) metsästys on pääsääntöisesti kielletty.

Varapäälliköiksi valittiin Koskiaho V., Kylmälä E., Peltonen K. ja Uusnäkki T..

Ketjupäälliköiksi kokous valitsi Eero Jungin ja Osmo Vuorisen. Ketjupäälliköt muistuttivat jahtiin tulevia ajomiehiä varaamaan mukaansa ennen majalle tuloaan kunnolliset & kuuluvat kalistimet!

Nylkyvajan vastaavaksi kokous nimesi Keijo Langin.

Jahtipäällikkö muistutti vielä ampujia harjoittelun tärkeydestä, jota ehtii vielä tehdä ennen syksyn jahdin alkua. 

Kiväärien on oltava kohdistettuna hirvipatruunoille ennen jahdin alkua.

 

 

HIRVIJAHDIN 2011 kulku:

Aloituspäivänä 15.10.  sää oli suosiollinen, mutta ”Tapio” jakoi viljaansa säästeliäästi. Saaliina oli yksi aikuinen hirvi, joka pääsi korkkaamaan uuden kylmiön.

Sunnuntaina 16.10. jahtiseurue sai saaliiksi nuoren hirvisonnin. Molempina päivinä metsästys tapahtui ajoketjumetsästyksenä.

Viikonloppuna 22.-23.10. metsästimme vasoja ajoketjumetsästyksenä. Lauantaina sää oli sateinen ja näköhavaintoja oli vain aikuisista hirvistä. Sunnuntaina keli oli mitä parhain, mutta emät osasivat johdatella jälkikasvunsa suojaisista paikoista pyssymiesten ”nenän edestä.”

La 29.10. ajoketjut haarukoivat tyhjiä metsiä, eikä hirviä näkynyt. Su 30.10. ”Kierimin-motista” saatiin saaliiksi yksi vasa.

Pyhäinpäivän jahtiin 5.11. lähtivät pyssymiehet ja koirat Karu ja Roni. Tapio oli jahtiseurueelle suosiollinen, sillä Karun hirvityöskentelyn tuloksena saaliina oli kaksi vasaa.

Lauantain 12.11. aamupäivän jahtiin lähdimme Ronin aisteihin luottaen. Eipä aikaakaakaan, kun herra löysi kohteen. Haukkutyöskenetelyn tuloksena saimme kaadettua vasan. Tauon jälkeen siirryimme ajoketjumetsästykseen. Lavanmäen motista kaatui hirvilehmä.

Isänpäivänä oli tavoitteena kaataa viimeinen aikuinen hirvi. Tuurit eivät olleet kohdillaan, sillä jahtipäivän aikana oli useita havaintoja hirvilehmistä ja niitä seuraavista vasoista.

Lauantain, 19.11., aamupäivän jahdissa saimme nauttia raikkaasta ja tuulisesta syyssäästä. Hirviä ei jahdin aikana tavattu.

Sunnuntaiaamuun herättiin rapeassa ja kuulakkaassa pakkassäässä. Ampujat lähtivät koirajahtiin. Pyryn haukkulöytönä (luolasta) oli Uskin suunnalla pulska supi. ”Kymi-yhtiön motista” Roni laittooi liikkeelle hirvisonnin, joka päätyi seurueen saaliiksi. Näin syksyn jahti saatiin päätökseen!