Hirvijahti 2019

12.10 aloitettiin jahti jahtipäällikön puhuttelulla, jahtiin oli lähdössä 36 innokasta metsästäjää. Mukaan oltiin saatu myös kaksi nuorta uutta ampujaa.  Sirkka oli ahertanut aamukahvit ja herkulliset leivät. Kova sade viivytti metsään lähtöä kymmeneen asti. Hyvin ehdittiin kahvitella ja jakaa  ammuntojen palkinnot. Saaliiksi saatiin vasa ja lehmä saviponnin lenkistä.

13.10 jahtia jatkettiin Roni saviponnille ja Kimi Kattilalmmelle, molemmat saivat haukut. Roni toi hirven joesta yli karkialammelle ja lopulta koirat olivat matinportaansuolla haukkumassa, Kimin hirvi otti pitkät ja haukku loppu. Ronin haukusta saatiin lehmä, ja päätettiin päivä ajoissa.

19.10 jatkettiin jahtia saviponnilta, jossa Kimi löysi kauriit ja Roni tuli jatkamaan ja vasat juoksuttivat  aina lintusuolle asti. Tauon jälkeen Roni jatkoi saviponnilla josta löytyi vasat ja sonni saaliiksi. Kimi löysi kortevuorelta myös ison joko juoksutti Onkamaalle asti. Päivällä tuli hieman sadettakin niskaan.

21.10 lähdimme karattavalle jossa nähty emä ja vasa, Kimi löysikin ne haukkuun vaan ampumatilannetta ei saatu ja hirvet menivät karattavanojalle jossa jokin tapahtuma kävi ja Kimi hylkäsi hirvet. Roni sai haukun samasta paikasta ja saaliina vasa. Salmennolta saatiin iso liikkelle vauhdilla ja saalista ei tullut enempää. Poutainen päivä sattui, ja raitista ilmaa saatiin.

26.10 Karattavalle etsimään vasaa ja emää Kimin aloituksella, hirviä ei löytynyt. Roni jatkoi ja löytyi isoja ja pieniä haukuttavia. Kimi lähti viiden kylänpyykiltä ja löysikin haukuttavaa, lehmä tuplilla ja iso joka käväisi onkamaalla palaten kuitenkin takaisin. Majan alapuolella joenrannassa haukkuun jäi emä ja vasa, jotka kuitenkin jatkoivat matkaa Ronin tullessa samoille rannoille. Päivän saaliina saatiin raitista ilmaa ja runsaasti vettä.

27.10 Kimi lähti Salmennolle josta matkalla emä ja vasa kierrättivät lenkin Vainiolla, paluulla Riiankoskella saatiin vasa nurin. Roni lähti Muurahaiskoskelta ja haukuttavaa löytyikin. Lenkin jälkeen uusi haukku koirankukkulan läheltä, räntäsateessa saatiin toinenkin vasa nurin.

9.11 Jahtiin lähdettiin melkein koko joukon voimin, Kimi lähti Salmennolle josta löytyi emä ja vasa haukuttavaksi. Hirviä olikin liikkeellä runsaasti ja yksinäinen lehmä vei Kimin Niinistönmäelle. Uusi yritys kortervuoren suuntaan ja vasa saatiin saaliiksi. Roni aloitti Kymiyhtiöstä ja haukuttavaa löytyikin , mutta hirvet veivät Pyhältöön Ronin. Kiinni ja uusinta Uskin mottiin josta löytyikin hirviä oli vaan emät ja vasat  joita Roni juoksutti hämärään asti.

10.11 Roni lähti Mäntykankaalta etsimään kolari lehmää, alueelta ei kuitenkaan löytynyt saalista. Kimi  kierteli Karattavassa josta ei hirviä löytänyt, Ronikin kävi kierroksen siellä mutta haukuttavaa ei löytynyt. Roni meni vielä sateesta huolimatta Karkialamminmäelle josta haukku tuli ja saaliiksi saatiin viimeinen iso joka oli lehmä. Jahti päättyi näiltä osin.

23.11 Lähdimme metsälle lisälupien sonnien etsintään, molemmat koirat löysivät hirviä jotka olivat vain väärää lajia. Ampujat näkivär Ronin haukussa olevan loukkaantuneen vasan jolta jalka poikki,sen kaatamiseen tuli lupa.

24.11 Uusi yritys löytää sonnit, koirat löysivät jälleen hirvet, Kimillä lehmä ja Roni kävi Onkamaalla hirven perässä joka paljastuikin sonniksi. Juoksutuksen jälkeen hirvi jätti Ronin ja oltiin lopettamassa jahtia kun passimies oli nähnyt sonnin. Roni perään ja aikansa kierrettyään Vainion motissa kohtasi ampujan ja saatiin jahti päätökseen. Vain toinen lisälupa käytettiin.

Peura/kaurisjahti

30.11 Lähdettiin kahden passimiehen kanssa viiden kylän pyykiltä etsimään peuraa. Sää ei suosinut ja ainoa havainto oli pieni hirvilehmä. Loppu päivä etsittiin kauriita tiekydönmäeltä ilman tulosta.

14.12 Kahden passimiehen voimin karattavaan. Hilma haravoi metsiä mutta ajettavaa ei märässä kelissä löytynyt.

29.12 Passimiehiä neljä. Hilma löytää kauriit Aittosaaresta. Ajo kulkee Kirstunmäen reunaa kunnes eteen tulee traktori ja eläimet koukkaavat ympäri väistellen passit. Kävimme vielä Uskilla haistelemassa tyhjää metsää.

11.1 Lähdettiin jälleen Aittosaareen. Passimiehiä viisi. Ajo alkaa 100 metriä irti laskusta mutta suuntaa kohti Karattavantietä ja Kannusjärven rajoja pitkin Paijärvelle. Hilma otetaan kiinni Luomanmäeltä. Vielä olisi menohaluja ollut. Loppu päivä etsittiin kauriita Koivuniemestä tuloksetta.