Hirvijahti 2016

20.11. jatkoimme metsästystä yhdeksän henkilön ja molempien koirien kanssa. Kimi sai tuoreilta jäljitä haukkuun pienen lehmän, joka sai jatkaa juoksemista. Roni löysi Koivuniemen suolta kookkaamman lehmän, jonka Kauno pääsi lopulta kaatamaan. Näin myös huutokauppahirvikin saatiin saaliiksi.

19.11. ”huutokauppahirven” metsästykseen lähdimme yhdeksän metsästäjän ja kahden koiran kanssa. Sää oli alkuun aurinkoinen, mutta iltapäivällä saatiin seuraksi jo hieman vettäkin. Molemmat koirat saivat hyvät haukut koko päiväksi. Vahinko vain, että hirvet oli ”vääriä.”

12.11. innokkuus alkaa jo hieman hiipumaan, vain 16 metsälle lähtijää ja Roni olivat päivän jahdissa mukana. Ajoketjukin pääsi maastoon, vaikka saalista ei löytynytkään.  Saalista kuitenkin lumen keskeltä löytyi. Ronin haukusta Teppo ampui kuusipiikisen sonnin ns. Talsinmäellä. Tähän kaatoon päättyikin yleinen jahti tältä syksyltä.  Kiitos kaikille mukana olleille ja talkoisiin osallistuneille henkilöille.

6.11. metsälle lähti 23 metsästäjää ja Roni, Hyvät haukut jälleen saatiin ja saaliiksi vasa Teijon ampumana Lavanmäen läheisyydessä.

4.11. lumisessa ja pienessä pakkasessa lähti yhdeksän ampujaa ja Kimi tavoittelemaan saalista. Pian saatiin hyvät haukut. Lehmä ja vasa olivat viekkampia kuin metsästäjät. Parivaljakko ui kolme kertaa yli joen Kirvessalmesta. Lopulta hirvet poistuivat naapuriseuran puolelle. turvaan.

30.10. ei metsälle menty, koska emännät olivat loihtineet maukkaan sopan majalle, jossa 80 henkilöä nautti hyvästä ruoasta ja iloisesta tunnelmasta.

29.10. räntäsateessa metsään lähti 25 innokasta henkilöä ja molemmat koirat. Kimi saikin heti lehmän ja vasan haukkuun, josta vasan sai Jyrki ammutuksi Salmennolla.  Roni laitettiin ”varmalle sonnille” iltapäivällä. Saalista tuli Jarin ampumana Vainiolla. Päivä oli kostea ja happirikas.

23.10. jatkui jahti 27 metsästäjän ja molempien koirien kanssa. Tapio ei ollut suosiollinen, vaikka haukkuja saatiinkin.

22.10 jahtia jatkettiin molemmilla koirilla ja 32 metsästäjän voimin. Ronin haukusta saatiin saaliiksi kaksi vasaa, Markuksen ampumana Vainiolla ja toinen Uskin motista Tepon ampumana. Kimin haukusta Teppo ampui sonnin viidenkylän pyykin luona.

16.10. lähdimme metsälle 30 henkilön ja kahden koiran kanssa, joista kumpikin sai hyvät haukut. Kimin sitkeys palkittiin  ns. ässämutkissa, kun Kauno pääsi ampumaan vasan.

Yleinen jahti käynnistettiin 15.10. osallistujia oli 37 henkilöä. Ampujat ja koirat etsivät kokopäivän sonnia, joka jäi edellisenä päivä löytämättä. Ketjumiehet viettivät päivää majalla. Saalista ei tullut, mutta kokemusta kyllä.

Syksyn 2016 hirvijahti aloitettiin pe 14.10 .jahtipäällikö Teijon johdolla. Kimi lähti hakemaan saalista. Mukana oli yhdeksän metsästäjää. Haukuttavaa löytyikin viidenkylän pyykin tienoilta. Hirvi näyttäyi ja sitä ammuttiin, mutta se jatkoi hetken huilattuaan matkaansa. Lopulta hirvi ui yli Salmennon ja meni Onkamaalle, josta seurantaa jatkettiin Torrin koiran kanssa.  Illan hämärtyessä saatiin saaliiksi Pyhällön seuran avustamana lehmä, joka ei kuitenkaan ollu etsimämme hirvisonni!