Hirvijahti 2012

Yleinen jahti käynnistyi la 13.10., jolloin kokoonntuttiin perinteiseen tapaan jahtipäällikön puhutteluun  Vasapirtille. Sää suosi jahtiväkeä, hirviäkin havaittiin, mutta saaliin sijaan saatiin raikasta ulkoilmaa ja kokemusta.

Sunnuntaiaamuna 14.10. syksyinen sade koetteli jahtiväen huumoria. Kierimin ja Mäksuon ketjuajot olivat tyhjiä. Tämän jälkeen Kaussi laittoi Ronin työmaalle. Aamuisen (n.5 mm:n) sateen jäljiltä hajut olivat sekoittuneet ja tämä asetti koiran työskentelyn haastavaksi. Erittäin sitkeän ja tarkan hakutyön tuloksena Roni löysi emän ja vasan Riiankosken kallioilta. Hirvet lähtivät liikkeelle ja pyrkivät jokiylitykseen ”viiden kylän pyykin kulmilta”, josta saimme vasan saaliiksi.

Lauantaina 20.10. aamupäivä oli rauhallista koirahaun seurailua Uskin ja ”Kymin” seutuvilla. Tauon jälkeen Mäksuon ja Lavanmäen ketjuajojen jälkeen Roni palasi työmaalle ja löysi pian hirvet Riissuon kulmilta. Vasa ja emä saatiin kaadetuksi ”ässämutkien” nurkilta ennen hämärän tuloa.

Su 21.10. aamu alkoi ketjuajolla Karattavan ”kylälenkillä”, jonka ajomiehet vetivät mallikkaasti. Hirviä ei kuitenkaan alueella tavattu. Kaussi kävi herättämässä Ronin, joka oli taas halukas lähtemään töihin. Eipä aikaakaan, kun ”Takamettästä” löytyi haukuttavaa. Hienon hirvityöskentelyn seurauksena iso hirvi päätyi saaliiksi ”Römpsän tulipaikan” kulmilla.

Suurkiitokset Ronille ja omistajaohjaajille Kaussille sekä Tetulle! Syksyn jahti oli saatu hienosti päätökseen.

Jahdissa oli myös muutamana päivänä mukana nuori veijari Kimi (norjan harmaa) , joka osoitti olevansa oiva hirvikoira, vaikka kaatoa ei vielä tänä syksynä Kimille saatu.

 

 

Kesäkokouksessa 8.8. päätettiin hirvijahtia koskevista asioista seuraavaa:

Yleinen jahti aloitetaan la 13.10. klo 7.00, jolloin kokoonnutaan Vasapirtille. (Mahdollinen koiralla tapahtuva aloitus muutaamaa päivää aiemmin päätetään keleistä riippuen. Tästä lisätietoja antaa Kaussi.)

Jahtimaksu on 35 euroa (kaksi+kaksi) ja sakkomaksu 10 euroa/päivä, joka sovitaan/maksetaan jahtipäällikölle.

Jahtia johtaa K.Ahola ja varavouteina toimivat: Koskiaho V., Kylmälä E., Peltonen K. ja Uusnäkki T.

Ketjuvastaavina toimivat Jung E. ja Vuorinen O. ja nylkyvajan asioita johtaa Lanki K.

Lisäksi päätettiin, että ns. majavoudit K. Langin  johdolla keittävät kahvit jahtiväelle, kun seurue saapuu aloituspäivänä (la 13.10.-12) aamun ensimmäiselle tauolle.

Hirvijahtiin osallistuvien ampujien pyssynkohdistusilta (hirvipatruunoille) järjestetään Lupin hirviradalla to 20.9. klo 17.

Hirvijahtia koskevat tiedustelut: jahtipäällikkö Aholalle tai pj. Koskiaholle.